Digitala fenomen gör vardagen enklare

Har du tänkt på hur många bekvämlighetstjänster det finns att ta del av på internet och via appar nuförtiden? Sådant som att du kan shoppa mat, beställa taxi och mycket annat? Tillväxten av digitala fenomen som gör det enklare i vardagen har gått rasande snabbt.

Det är under de senaste 5 åren eller så som utbudet av digitala fenomen som underlättar vardagen fullständigt exploderat. Du kan hitta rabattkoder på https://www.gratislandet.se/, besöka en läkare via mobilen och beställa mat online och få den levererad hem till dörren. Mycket av utvecklingen drivs av faktumet att mobiltelefoner är något som de flesta har tillgång till.

Uber var bland de första

En av de mest välkända tjänsterna som erbjuds över en digital plattform är Uber som får anses som något av en föregångare till alla de typer av digitala tjänster som erbjuds idag. Taxiföretaget grundades 2009 och har sedan dess vuxit till att bli ett av världens mest kända varumärken. Det har delvis att göra med att Uber väckt en hel del kontroverser. Bland annat har tidigare etablerade taxibolag motsatt sig etableringen av Uber. Det hindrar dock inte att fler aktörer lanserats efteråt. Lyft är ett exempel på et taxibolag med en liknande affärsidé.

Läkarbesök i mobiltelefonen

Ett relativt nytt grepp bland onlinetjänster det är de olika apparna för läkarbesök, däribland Kry, Doktor.se och några till. Att det är en användbar form av vård har visats inte minst under coronapandemin, då många kunnat uppsöka läkare utan att behöva gå till vårdcentralen.

Beställ mat från restauranger

Om du ville få hem tillagad mat för några år sedan var det förmodligen i första hand pizza det rörde sig om. Nu kan du i teorin få hem mat från i princip vilken restaurang som helst. Foodora, Uber Eats och andra liknande tjänster bygger på idén att de har anställda leverantörer som står redo att köra mat från olika restauranger. En stor del av framgångarna den här typen av koncept har bygger också på att de skapat enkla och smidiga appar. För dig som beställare finns lyxmiddagen sällan mer än några klick bort.