Inred mötesrummet för effektiva möten

Mötesrum är viktiga för många företag – det är här de stora besluten tas. Genom att inreda smart kan rummet få rätt funktion och stämning för bra diskussioner.

Att jobba digitalt och på distans blir allt mer vanligt. Ändå har vi fortfarande ett stort behov av att träffas fysiskt och diskutera. Ett moderns kontorslandskap ska tillfredsställa både behovet av enskildhet och möten. Det ska även fungera som ett viktigt nav i företaget och bjuda in till effektiva möten och bra kommunikation.

Traditionellt har kontorsmöblemang varit strikt funktionellt och ganska tråkigt, de öppna kontorslandskapen har varit fyllda med standardiserade möblemang. På senare år har en förändrad syn på arbetet lett till att många företag insett hur viktigt det är med inredning som är välkomnade, inbjudande och modern också på arbetsplatserna.

Inred ett modernt mötesrum

mötesrumDagens möten ska vara både snabba, givande och relevanta. Det är här du ser dina medarbetare i ögonen och fattar strategiskt viktiga beslut. Därför behöver rummet vara ljust, ha god akustik och bekväma möbler. Om det finns plats får det gärna finnas flera olika sittmiljöer som täcker olika mötesbehov. Exempelvis ett större måttanpassat bord för stora sällskap och en mindre sittgrupp med bord och bekväma stolar för viktiga one-on-one samtal. Inspiration hittar du bland annat på https://furnitgroup.se/kontorsmobler/ som specialiserat sig på ergonomiska möbler för moderna och flexibla kontorsmiljöer.

Samtidigt ska rummet vara funktionellt – här behöver det finnas digitala lösningar som täcker företagets behov. Exempelvis projektorer, digitala whiteboards och videokonferensutrustning. Utöver detta är det lätt att glömma bort att levande växter och bra belysning kan vara nog så viktigt för att skapa en kreativ och inbjudande stämning. Flera belysningspunkter med olika ljuskällor är bättre än den traditionella lysrörsbelysningen. Målsättningen är att mötesrummet ska vara inbjudande – inte ett rum medarbetare och kunder besöker endast i nödfall.