Jobben en robot inte kommer att ta

Bör vi vara rädda för att robotarna kommer ta våra jobb och sedan ta över vår värld? Kanske? Men, än så länge kan vi glädjas att det finns vissa yrken som är svårare att ta över än andra och känner du dig osäker och rädd ska du sadla om till politiker eller programmerare. 

768168-technology-mindStephen Hawking menar att det är inte robotar som vi människor bör vara oroliga över, utan det är kapitalismen, läs mer här. Men, det är oundvikligt att när man har belånat både det ena och det andra att inte bli rädd för att en robot en vacker dag sak befinna sig på sin plats på jobbet. Vem vet, det börjar med att företaget ser det smarta i att från http://www.kontorsredo.se/ beställa saker till kontoret för att sedan ta nästa steg och byta ut arbetskraften – för visst klagar inte en robot? Eller? Nu när robotarna blir smartare och kan lära sig stå på sig att säga nej kanske det är dags att både bli rädd över kapitalismen men även robotarnas intelligens.

Tidningen Veckans Affärer har tagit reda på sju yrken som det kan bli svårt för en robot att ta över, och vill du läsa tipsen i sin helhet kan du klicka dig vidare här, annars följer här en sammanfattning. Håll i dig!

Dags att sadla om till programmerare?

I artikeln tar de upp att bra jobb är att antingen sadla om till att bli programmerare, att bli filosof eller psykolog och har man högre ambitioner kan det vara klokt att satsa på att bli politiker då detta är ett yrke som vi gärna inte med fri vilja lämnar över till en robot. Andra yrken som en robot kan ha svårt för är att bli modell samt att vara en frontfigur eller en kändis. Det ser även mörkt ut för en porr- och sexualarbetande robot, vilket vi finner ganska skönt.