Marknadsföring med goodiebag

Att marknadsföra sitt företag på konferenser och mässor går att göra på många sätt, men vissa är mer uppskattade än andra – och vad är roligare att både få och ge bort på en mässa om inte en riktigt välfylld goodiebag? Men tänk på att fylla den med rätt produkter – annars kan marknadsföringsknepet få motsatt effekt.

ShoppingkassarPå konferenser och mässor är det brukligt att flera företag försöker marknadsföra sig på innovativa och annorlunda sätt. Men man ska inte glömma den klassiska goodiebagen, det fungerar alltid när den är fylld med prylar med företags olika logor på, något man kan köpa hos http://www.produktsajten.se/. Men detta endast förutsatt att man komponerat bagens innehåll på ett passande sätt. Exempel på vad som kan hända när goodiebagens innehåll fått fel är bland annat vad som hände på fjolårets löparevent Vårruset. I ett försök att marknadsföra sig genom målgruppsinriktning hade sponsorerna samlat ihop produkter i en goodiebag till alla löpare som delades ut vid målgång – och i den fanns tamponger, inkontinensskydd och tvättmedel. Något som inte uppskattades av löparna i loppet. Till Metro säger dock marknadschefen Axel Lönnqvist att man försökt komponera en bag med produkter som tjejer kan ha nytta av, något som får löparen Jenny att reagera. I en kommentar till tidningen säger hon att denna goodiebag var det sjukaste hon sett och att hon förstår sponsorernas grepp, men hade önskat att de var mer nytänkande än så. Hon är heller inte ensam om att känna detta, även Sveriges Radio har skrivit om reaktionerna på Vårrusets goodiebag. Men vad är då en bra goodiebag?

En bra goodiebag

Att en goodiebag förmedlar ett budskap är givet, så det gäller att vara omsorgsfull i vilket budskap man vill ge. Det är något som skribenten Johanna Lindskog Lindell i tidningen Resumé skriver om. Hennes bästa råd är att man ska se till att de produkter man fyller bagen med representerar sitt företags varumärke och att företagets värderingar också representeras på bästa sätt. Eftertanke är nyckeln.