Mingla som ett proffs på konferensen

möteDet är viktigt att veta hur man minglar på bästa sätt under konferensen eller andra tillställningar där man träffar nya och gamla kontakter inom branschen. Oavsett om det gäller potentiella kunder, investerare eller branschkollegor så gäller det att veta hur man säljer in sig själv för att kunna sälja in sitt företag, en produkt eller tjänst.

 

För att företaget eller avdelningen ska synas på konferensen så kan det vara bra att förbereda vissa enkla medel för kontaktskapande av olika slag, ett tips är att skaffa ett produktställ där man kan skylta visitkort, kataloger och annan information om verksamheten. Sedan kommer det till minglet, den svåra biten, och där ska vi hjälpa dig med olika knep som kan ge dig en skjuts framåt.

Från ovan till smart nätverkare

Det finns många olika saker att ha i åtanke om man ska mingla på konferensen eller ett event av något slag. I Expressen kan man läsa om att man förbereda sig ordentligt, ett knep är att för sig själv svara på frågan och om vilka man skulle vilja träffa och varför? Och utefter det fundera över olika saker att fråga och berätta om, kanske preppa en kort presentation om dig själv som känns naturlig. Många blir nervösa i denna typ av sociala jobbrelaterade sammanhang, och det är därför viktigt att kunna hantera sin nervositet. Ett knep här att anlända tidigt till tillställningen och ställa sig nära entrén så att människor som anländer kan komma fram och hälsa på dig, istället för att du behöver gå runt i början. I övrigt är det avgörande för hur mingel går att försöka hålla konversationer flytande genom att både lyssna och berätta. PR-konsulten och medietränaren Vesna Maldaner menar på att man kan lyckas genom att presentera sig själv på 30 sekunder, på ett sätt som är intressant och gör att man blir ihågkommen. 

Här följer en workshop i mingel: