Originella konferensanläggningar

Vi är vana vid att konferensanläggningar ser ut och är utformade på ett visst sätt. Men det finns anläggningar runt om i vårt avlånga land som avviker rejält från detta.

De flesta konferenser hålls på hotell som också är utrustade för konferenser. Det innebär ganska anonyma konferensrum, pennor och papper med hotellets logotyp på. Hotellet kan ligga i centrum av en stad, i utkanten eller om man har tur på ett slott eller en herrgård. Men det finns också konferensanläggningar som avviker ganska rejält från detta.

Ett soprum i Eskilstuna

Hela Eskilstuna, och en stor del av Sverige, chockades när Stadshotellet i Eskilstuna blev svårt eldhärjat i en våldsam brand. En artikel om branden, och om hur illa det hade kunnat gå, finns att läsa här.

En man åtalades för att ha anlagt branden, men friades senare. Då hade redan hans namn publicerats i flera lokaltidningar. Om detta, och om mycket annat som berör branden, kan man läsa i P4 Sörmlands artikelserie om branden, som man hittar här.

I och med att hotellet blev förstört försvann en stor konferensanläggning i staden. För att inte förlora alla de konferenser som var planerade på hotellet bestämde museichefen Ralph Angestam sig för att göra om ett soprum på 300 kvadratmeter till konferensanläggning. Det innebar mycket arbete på kort tid, förstår man av den här texten, men det gick.

Icehotels konferenslokaler

Ishotellet i Jukkasjärvi är känt i hela världen. Det går att boka konferenslokaler genom hotellet, men man kan inte hålla konferensen i ett hus byggt av is. Däremot kan man övernatta i rum byggda av is, eller hålla konferens i LKAB:s besöksgruva, 540 meter under jord. Icehotel har även boenden i vildmarken till konferensgästernas förfogande. Dit tar man sig med snöskoter eller hundspann.