Resväska till konferens

Konferenser är ett återkommande inslag för yrkespersoner i många branscher. I den här artikeln kan du läsa om vad du behöver tänka på inför konferensen, och inte minst få några matnyttiga tips på hur du ska tänka när du packar. Att packa resväskan rätt kan spara både tid och pengar. Kanske kan det vara en god idé att införskaffa matchande väskor till alla medarbetare för att ytterligare effektivisera konferensresan.

resaAtt åka på konferens är antingen ett välkommet avbrott i en annars rutinmässig vardag eller ganska trist, beroende på vad du känner för ditt jobb. Om du sitter i en ledande position på din arbetsplats är det delvis din insats som avgör om konferensen blir lyckad eller inte. Ett tips: köp resväskor med tryck till alla anställda som en förberedelse inför konferensen. Ge alla anställda samma möjlighet att packa ned allting som behövs inför några intensiva konferensdagar. Inte minst blir det ett sätt att göra det enklare för dem att fokusera på det som är viktigt.

Tänk på detta inför konferensen

Vad behöver ni tänka på för att konferensen ska bli lyckad? Använd den här checklistan:

  • Planera konferensen i god tid. Om ni redan tidigt börjar planera för konferensen minskar ni risken för att något ska gå fel.
  • Planera resan så att den genomförs effektivt. Kanske finns det möjlighet att samordna avresan med något annat företag och därmed göra resan billigare.
  • Glöm inte bort att ha roligt. Planera gärna in någon överraskning under konferensen – ett restaurangbesök, ett uppträdande, vad som helst som piggar upp och är något utöver det vanliga.

Packa väskan!

Din egen väska packar du enkelt om du har koll på några grundläggande saker. Först och främst ska du packa kläder som funkar för årstiden eller klimatet där konferensen ska gå av stapeln. Förslagsvis packar du med en jacka som fungerar både för fuktigt och varmt väder. Ett bra knep som kan spara plats i packningen är att du reser i de plagg som tar mest plats i väskan. Att inte packa överdrivet mycket kan också vara en besparingsfråga, framför allt om ni ska flyga till konferensen.

packa väskaLottie Knutson har fått titeln ’packningsexpert’ av Expressen. Hon har i det närmaste gjort det till en konstform att packa litet och lätt. Hon rekommenderar bland annat att du minimerar din packning genom att köpa exempelvis schampo och tvål i miniförpackningar. Hon tipsar också om att du ska använda ”Extra torr” från Apoteket under armarna. Applicera en dag innan det är dags för avresa och du håller kläderna fräscha i upp till en vecka. Andra bra packtips levereras av tidningen Elle. De tipsar till exempel om att du packar kläderna på det effektivaste sättet genom att rulla ihop dem. Om du har packat ned solkrämer eller andra flytande material kan du skydda dem genom att lägga plast mellan dem och den övriga packningen. Ett bra tips för kvinnor är att packa trosorna i behåarna. Trosorna hjälper så sätt till med att bibehålla behåns form samtidigt som underkläderna håller sig rena och snygga.