Smart telefon på mötet – skydda den från skador

Smartphone med skydd och laddareMed en smartphone är det enkelt att hålla en telefonkonferens, oavsett var man befinner sig. Det är dock viktigt att telefonen inte går sönder i ett kritiskt ögonblick. Därför bör man investera i ett skal som skyddar telefonen mot skador.

Den smarta telefonen har en given plats på det moderna kontoret. Den kan användas som skanner, fax, anslutas till företagets telefonväxel och egentligen också allt annat som krävs på ett kontor. Inte minst blir det enkelt att hålla telefonkonferenser.

Det är dock viktigt att skydda sin smartphone. Om den går sönder vid fel tillfälle blir det svårt att utföra sina arbetsuppgifter. Investera därför i ett skydd till din mobil. Du hittar ett stort urval av skydd på https://fyndiq.se/mobil-surfplattor/iphone-tillbehor/iphone-8/skal/. Inte nog med att priserna är låga, frakten ingår dessutom. Vilken skydd du behöver varierar, men vi rekommenderar något av följande:

  • Displayskydd, som skyddar displayen från repor och också minskar risken att glaset spricker om du tappar mobilen.
  • Silikonskal som skyddar mobilen från stötar. Vissa skal har också utfällbara stöd, som gör att telefonen kan ställas på bordet – praktiskt vid telefonkonferenser.
  • Skal med korthållare, vilket inte minst är praktiskt om du har ett passerkort som du använder för att komma in på jobbet.

Appar för kommunikation och möten

Den vanligaste appen för alla typer av diskussioner på arbetsplatser är Slack, och den kan också användas för telefonkonferenser, eftersom det går att ringa via appen. Man ska dock akta sig för att överanvända Slack. Några tips för ett sunt användande skriver Computer Sweden om här.

Många företag har lanserat egna utmanare till Slack, men än är det ingen av dessa som har slagit igenom. Slack har på kort tid blivit standarden för den här typen av kommunikation, och nästan konkurrerat ut Skype. En annan utmanare till Skype är faktiskt Facebooks Messenger. Den kan användas för röst- eller videosamtal, och i och med att Facebook har så stora digitala och ekonomiska muskler är det sällan som samtalen bryts.

Den traditionella e-posten håller på att spela ut sin roll, säger Trellos marknadschef Alexia Ohannessian till Ny Teknik. Just Trello är en app för samarbete och projektledning, men också för att kommunicera inom projektet.

När du vill att informationen ska vara otillgänglig för utomstående bör du dock använda Signal, som krypterar all information. Läs mer om Signal här.