Vad är ett möte utan kaffe?

Doften av ett bryggande kaffe. En shot av förtjusning eller en perfekt integration av kaffe och mjölk. Det finns många varianter för ett kaffeälskande land. Sverige hör numera till ett av de topprankade länder bland de som dricker mest kaffe.

 

Sweet Coffee kan vara precis det du behöver på konferenspausen. Att ta sig igenom många möten på en och samma dag kan vara tufft. Särskilt när du behöver vara alert och bibehålla fokus under en längre tid. Tacksamt nog verkar pausen alltid komma när den behövs som mest. Kaffepausen är inte bara trevlig socialt sett- utan också ytterst nödvändig. Enligt cafe.se är det ett bra sätt för att ta en ordentlig paus. Det bidrar till att hjärnan vilar och återhämtar sig. Ur det kan sedan kreativitet födas. Att ta ordentliga pauser är viktigt för att kunna använda tiden på bästa sätt. Tiden är nödvändig för oss. Det är inte nyttigt att slösa bort den.

kaffeForskare positiva till kaffe

 

Forskare i Spanien presenterar sina resultat i en ny studie om kaffe som svd.se skriver om. Är du en kaffeentusiast kan du fortsätta dricka ditt kaffe i lugn och ro. Studien visar nämligen att en relativt hög kaffekonsumtion verkar kunna ge ett längre liv. Antalet deltagare i studien har uppgått i så mycket som 20 000 personer- där deras hälsa och dödlighet har analyserats. Slutsatsen som forskarna har dragit är att kaffe kan vara en viktig ingrediens i en hälsosam diet. Koffeinet verkar vara orsaken till den hälsobringande effekten. Ämnesomsättningen höjs till följd av koffein och kan därmed minimera risken för typ 2-diabetes, demenssjukdomar och leversjukdomar.

Toppa kaffet med olika pausvarianter

 

En konferens är ett utmärkt exempel på ett tillfälle för gemenskap. Det kan handla om att skapa inbjudande mötesplatser. Det kan vara små detaljer som att ställa en soffa vid kaffemaskinen. Det i sin tur leder till naturligare pauser där du också för en chans att umgås med dina kollegor. Eller också tar du med dig din kaffekopp ut i den friska luften. På di.se kan du läsa mer om vikten av att pausa för att jobba mer effektivt men även för att få mer perspektiv.